גירושין בבית דין רבני
פנייה מוקדמת עשויה להיות מפתח להצלחה. לפנייה מהירה לחץ כאן
ייצוג עורך דין גירושין בבית דין רבני
במדינת ישראל כאשר בני זוג יהודים בוחרים להתגרש, עליהם להגיע לבית הדין הרבני כדי לבצע את תהליך הגירושין. אנשים רבים מניחים כי מאחר ויש לעמוד בפני בית דין רבני, הייצוג היחיד שיש באפשרותם לבחור הוא ייצוג של טוען רבני, אך למען האמת לא כך הדבר. במקרים רבים דווקא עורך דין המתמחה בתחום הגירושין יוכל לסייע לכם בצורה הטובה ביותר.
מה מייחד את הדיון בבית דין רבני?
שלא כמו בתי המשפט האזרחיים בישראל הפועלים על פי הדין האזרחי, בית הדין הרבני פועל תחת חוקי ההלכה והדינים של המשפט העברי. כאשר מדובר בנושאים של גירושין והתרה של נישואין, לבית הדין הרבני ישנה סמכות מלאה ובלעדית. ישנם תחומים אשר אינם בלעדיים לבית הדין הרבני בלבד כמו נושאים הקשורים באופן עקיף להליך הגירושין, כמו נושאי משמורת או חלוקת נכסים. כאשר מציגים טיעון בפני בית דין רבני יש להתבסס על הדין העברי וההלכה. לכן, עורך דין המתמחה בנושאי גירושין אשר מציע את שירותיו בייצוג מול בית המשפט הרבני, חייב להיות בעל ידע הלכתי, בנוסף לידיעה מעמיקה של הדין האזרחי.
מהו ההבדל בין ייצוג של טוען רבני לזה של עורך דין?
אם אתם עומדים בפני תהליך גירושין או שאתם צפויים לעמוד בפני תהליכים נלווים הקשורים לתהליך הגירושין, ישנה חשיבות רבה לייצוג הולם אשר יאפשר לכם למצות את מלוא הזכויות שלכם, על הצד הטוב ביותר. טוענים רבניים אינם מוסמכים לייצג את לקוחותיהם בבתי משפט אזרחיים, אלא יש באפשרותם לייצג את לקוחותיהם בבית הדין הרבני בלבד. לטוענים הרבניים ישנו ידע מעמיק בכל הקשור בייצוג בבית הדין הרבני, אך בניגוד לעורכי הדין, אין באפשרותם ללוות את לקוחותיהם גם בהליכים משפטיים. עורך דין גירושין לעומת זאת מכיר את החוקים הקשורים לתהליכי הגירושין והתהליכים הנלווים לכך, גם כאשר מדובר בחוקים אזרחיים וגם כאשר מדובר בחוקי הדין העברי וההלכה. כיום יש צורך בידע מעמיק הן בהלכה והן בדין הכללי שכן בית הדין הרבני נדרש יותר ויותר לעסוק גם בענייני מזונות ומשמורת וגם בענייני רכוש ולכן נדרש ידע בשני התחומים. למשל: לפי דין תורה בחלוקת רכוש עשוי כל צד לקבל את מה שרשום על שמו בעוד שלפי חוק יחסי ממון אין משמעות לרישום והכל מתאזן אם נרכש במהלך הנישואין. דוגמא נוספת, מאוד רלוונטית כיום. אופציות. אם מתגרשים והאופציות מבשילות לאחר הגירושין או מועד הקרע אז בבית משפט לענייני משפחה יתייחסו לשווי האופציות ביום בו הבשילו בלי קשר למועד הקרע או הגירושין ואולם בבית דיו רבני המועד הקובע הוא מועד הקרע. ההבדל יכול להיות דרמטי. ולכן עורך דין שמנוסה בשני העולמות יכול להחליט היכו נוח לו יותר להתנהל מבחינת הלקוח ואף לשלוט על הדין שבו יפסוק בית הדין הרבני. כלומר הדתי או לפי חוק יחסי ממון.
האם כדאי לבחור בייצוג של עורך דין גירושין בבית דין רבני?
בישראל אם כן, ישנו כפל סמכויות בכל הקשור להליכי גירושין והתהליכים הנלווים לכך. אומנם לבית הדין הרבני ישנה סמכות בלעדית להתרת נישואין וגירושין, אך בכל הקשור לתהליכים של חלוקת נכסים, מזונות ומשמורת, ישנה האפשרות לנהל את הדיונים לא רק בבית משפט רבני, אלא גם בבית משפט אזרחי. לכן נשאלת השאלה באיזה ייצוג מומלץ לבחור, בייצוג של טוען רבני או בזה של עורך דין גירושין? ובכן, עורך דין גירושין מציע יתרון משמעותי שהטוען הרבני אינו יכול להציע – יש ביכולתו להציע ייצוג בשתי הערכאות. באמצעות בחירה בייצוג של עורך דין ישנה האפשרות להימנע מכפל עלויות על ייצוג. ובנוסף, בחירה בייצוג של עורך דין מאפשרת ליווי עקבי, הנוסך תחושת ביטחון לכל אורך התהליך.